Ποιοτικός Έλεγχος & Ανίχνευση Σαλμονέλας

Σε συνέχεια της ιδιαίτερα πρωτόγνωρης κατάστασης των τελευταίων τριών χρόνων, με επίκεντρο τη δημόσια υγεία και την πανδημία Covid – 19, ένας ακόμη συναγερμός, αυτός της επιδημίας σαλμονέλωσης, χτύπησε πριν λίγο καιρό ηχηρά για τα ευρωπαϊκά κράτη.

Η σαλμονέλωση οφείλεται στο βακτήριο Salmonella spp. που «απειλεί» τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω των προσαρμοσμένων και μη οροτύπων του, από τους οποίους προκαλείται και η τροφιμογενής νόσος.

Πολυάριθμα περιστατικά δηλητηριάσεων από το 2021 κι έπειτα οδήγησαν σε ανακλήσεις χιλιάδων τόνων προϊόντων μονοπωλώντας λόγω σοβαρότητας την προσοχή των EFSA και ECDC (βλ. άρθρο παρακάτω “Σαλμονέλωση & Βιομηχανία Τροφίμων”).

Απέναντι σε τέτοιας σημασίας και έκτασης συμβάντα, ο ποιοτικός έλεγχος καλείται να επαναξιολογήσει προσεκτικά όλα εκείνα τα μέτρα που θα περιορίσουν/ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα του κινδύνου όχι μόνο για την προστασία του καταναλωτή αλλά και για τη διαφύλαξη της φήμης της εταιρείας αναφορικά με τη βαρύνουσα εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού.

Με στόχο την αρωγή μας στο κρίσιμο αυτό έργο, σας παρουσιάζουμε επικαιροποιημένο κατάλογο των λύσεων μας για την ανίχνευση της Salmonella spp, με μεθόδους πολυεπίπεδες, εφαρμόσιμες ανεξαιρέτως ύψους επένδυσης, εξειδίκευσης προσωπικού και χρόνου αποτελέσματος. Οι μέθοδοι είναι εύκολες, γρήγορες και αξιόπιστες, ενώ για τους πλέον απαιτητικούς χρήστες προτείνονται και κιτ μοριακής ανίχνευσης.

Ενημερωθείτε ενδελεχώς στα άρθρα που έχουμε επιμεληθεί παρακάτω.


Αρχεία

Σαλμομέλωση & Βιομηχανία Τροφίμων

Λύσεις Ανίχνευσης Σαλμονέλας στον Ποιοτικό Έλεγχο